FBBC besøgte Arena sportsfestival

IMG_1259

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag den 9. december fra kl.10.00-16.00, var FBBC inviteret med til den store Sportsfestival i Arena Nord. Målet med arrangementet var at få nordjyske foreninger til at komme og vise deres udstyr og sport frem.
FBBC havde valgt at invitere alle nordjyske basketball klubber. Klubben havde aftalt med udviklingstræner Mads Olesen fra Ålborg Vikings at trække træningen til Frederikshavn denne søndag, men ikke nok med at træningen blev flyttet til Danmarks nordligste basketball klub, så var det også aftalt, at Vikings’ absolut største profiler skulle styre dagens træning. Det var noget både FBBC og klubbens unge spillere kunne bruge! Det var super god træning med højt humør fra de tre amerikanerne, og absolut også noget FBBC kunne bruge til at vise basket frem til de besøgende i arenaen,helt klart noget FBBC ville takke ja til igen.
Super flot arrangement af Arena Nord, der gav både de mindre og større foreninger og organisationer chancen for at vise deres sport og aktivitet frem på en anderledes måde, end lige den normale daglige træning i hallen.

Guld og en flot 8. plads hjem til frederikshavn

DSC_0958

For tredje år i træk drog Frederikshavn Basketball Club til Lystrup Cup. De tidligere år har klubbens hold spillet sig frem til placeringskampene, men i år skulle det vise sig til at være anderledes.

FBBC havde et U10 og U12 hold med, hvor 4 ud af 6 spillere på U10 holdet er spillere, der er startet denne sæson. Holdet skulle i deres pulje møde Værløse, SISU og Skovbakken, hvor de vandt over Skovbakken, men desværre tabte til Københavner holdene. Det resulterede i, at de skulle spille placeringskampe om 7-9 pladsen om søndagen, og der skulle de møde BMI, hvor FBBC vandt med resultatet 27-21, men desværre tabte de den efterfølgende kamp mod SISU1 i en tæt kamp med resultatet 25-23. U10 endte på en flot 8. plads.

 U12 holdet, som har haft en hård runde i mesterrækken først på sæsonen, trængte til at få vendt spillet i den positive retning og få skabt noget succes.
De var i pulje med Skovbakken1, Skovbakken2, HEI1, HEI2 og Holbæk. Holdet startede ud med HEI1, og fik hurtig gang i deres faste spillemønster og systemer og skabte derved en del frie layup på kurven og fik hurtigt bragt sig foran og vandt med hele 57-15.

Ligeså blev kamp 2 og 3 spillet, hvor drengene begyndte at finde hinanden i angreb med deres cuts på kurven, og  de havde et rigtig flot samarbejde i forsvar med deres fulbanepres. FBBC vandt kamp to mod Skovbakken1 – resultatet blev 50-22. Ligeledes fik de sejren hjem mod Holbæk i kamp 3, som endte 31-13.

 Finalen endte med at blive FBBC mod Holbæk, hvor der var masser af nervøsitet i første periode, så Holbæk fulgte fint med, men i anden periode begyndte spillet at flyde noget bedre for FBBC; der blev dækket super hårdt forsvar og FBBC’s pres lå meget højt på banen, og deres brede bænk var med til at bakke op omkring holdet på banen. Der var rigtigt flot sammenhold blandt alle spillerne. Resultatet af kampen blev tættere end forventet med scorene 21-16 til FBBC.

Alt i alt en rigtig god tur for store og små med hygge, bold, godt kammeratskab…… og som altid en hyggelig tur i svømmeren

Jonas og Luka til landsholdssamling

Screenshot_2014-02-14-21-22-54-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midt i januar tog Jonas og mig ned til åben landsholdssamling i Horsens. Det var en weekend fra fredag til søndag, . Denne åbne landsholdstræning var for u14, u15, u16 og u18 både drenge og piger. Der var en træning fredag, to om lørdagen og en søndag. Alt forplejning var rigtig god. Der var morgenmad, frokost og aftensmad. Vi overnattede på en skole cirka 15 min. gang fra  Forum Horsens, hvilket også var mødepunktet, når man skulle transporteres ud til andre haller med bus.

Lige da jeg kom der ned, var jeg lidt nervøs. Man havde på hjernen, om man ville blive udtaget til landsholdets bruttotrup, men det vigtigste var at lære noget! Og det gjorde jeg!

 

Trænerne var fra Sjælland og et par stykker fra Jylland. Fredags træning havde vi fokus på triple threat. (Triple threat er skud, drible og aflevere), hvor vi lavede en hel øvelser med. Lørdags første træning  handlede det om forsvar, Ned i benene og genere bolden, hvilke også var de hårdeste øvelser hele weekenden. Vi havde også lidt om post moves og stanfod. Lørdags anden træning handlede om systemer i angrebet. Der var backdoor og et system hvor det gjaldt om at angribe kurven og spille ud igen. Den sidste træning som var søndag handlede om øvelser vi kunne tage hjem til vores klubber, der var øvelser omkring balance, footwork, skud og fysik. På alle træningerne lærte jeg rigtig meget og jeg vi gerne anbefale det til andre, som gerne vil noget mere med basket.

Vi havde begge posen fyldt med nye øvelser. Det var en oplevelse jeg sent vil glemme!

 

Inden vi drog hjem til Frederikshavn om søndagen, kom ind og så pokalfinalen, som var mellem Bakken Bears mod Svendborg Rabbits, Rabbits vandt…. skønt!!!

 

 

 

U14 på rette spor

20131121_181313_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag d.8 december var FBBC’s U14 til stævne i Åbyhøj, der skulle spilles 3 kampe.

Den første kamp var mod Viby, som foregik i et hæsblæsende tempo som FBBC ikke var klar til, vi mistede mange i form af turnovers i indspil situationer pga. 5 sekunders reglen, spillerne var simpelthen ikke hurtige når dommeren kaldte dem til indspil, trods det vandt drengene dog kampen med resultatet med 52-41

Anden kamp var mod HEI. Der var Frederikshavnerne bevidst om situationen og var klar fra første min. Alt kørte som planlagt, og drengene vandt en flot velspillet kamp med resultatet 24-14

tredje kamp var mod Abyhøj’s piger. Frederikshavnerne startede godt ud og førte komfortabelt og med en god fornemmelse i første og anden periode med pauseresultatet 18-14. Tredje periode glemte holdet deres aftaler, og Åbyhøj kom tilbage i kampen, med deres sammenspil og fantatiske forståelse for spillet, og trods Frederikshavnernes spil og pres var det ikke nok til at holde  pigerne fra at score. Fjerde periode var Frederikshavnerne foran ind til sidste min., alligevel trak Åbyhøj pigerne det længeste strå og vandt med 28-26.

Niels Thode Frederikshavns coach, nævnte at det var helt fantastisk at se Åbyhøj “små” piger spille mod vores fysiske store drenge., Man kunne tydeligvis se at Åbyhøj er en meget ambitiøs klub med super gode ungdomstrænere, hvor spillere bliver rekruteret til klubben i en meget ung alder, stor ros til Åbyhøj.

FBBCerne var kun 6 spiller af sted, så at tabe i sidste periode efter 3 kampe var ok. 

Holdet endte på en 2. plads, og Åbyhøj pigerne på en 1. pladsen ud af 27 hold. 

Coach Thode håber at vi kan fortsætte succesen efter julen

Juleafslutning for U18 og seniorer

Fotolia_1905973_S-A720x215

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag d.19 december kl 19.30-22.00, afholder U18 og seniorerne  juleafslutning, hvor der også bliver spillet basket og afviklet pakkespil, med go musik.

Efter træning vil vi tage en smut i klubhuset, og få noget forfriskende til ganen, samt hygge

HUSK NISSEHUE

OG EN PAKKE TIL EN VÆRDI AF 25 KR,